Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cevizli Sucuk (Bandırma) Nasıl Yapılır?

16-11-2023 02:04
Cevizli Sucuk (Bandırma) Nasıl Yapılır?
Cevizli Sucuk daha çok Kahramanmaraş menşeili bir gıda ürünümüz olsada birçok ilimizde özellikle pekmezini üretebilen köylülerimizin bilakis yaylalarda yaşayan halkımızın eğlenerek yaptığı ve severek tükettiği hafif bir tatlıdır.
Sonralarda artan talep nedeniyle Şekerleme sektöründe yer alan birçok işletme cevizli sucuk üretme aşamasına geçmiştir.Üretiminde firmalara göre değişiklik göstersede hamurunda tercihe bağlı üzüm veya dut pekmezi(şırası), mısır-buğday nişastası, sitrik asit(limon tuzu)... gibi gıda hammaddeleri bulunmaktadır.Daha çok ipe dizilen cevizin batırılması ile yaygınlaşan cevizli sucuk günümüz koşullarında isteğe bağlı olarak ipe dizilen fındık, antep fıstığı, badem, yer fıstığı, kaju... gibi çerezlerin kullanılması ile tezgahlarımızı süslemektedir.
Cevizli Sucuk Kahranmaraş'a has yöresel bir ürün olsada sonrasında Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılmakta olup Kahramanmaraş çevresinde ''sucuk'', Elazığ çevresinde ''orcik'', Gümüşhane ve Artvin çevresinde ''köme'' olarak anılmaktadır.
Not: ADANA ilimiz ayrı tutulmakta olup kişiden kişiye değişen adlandırmalar ile sucuk, bandırma, orcik, köme, Maraş sucuğu, kedi bacağı, kedi kuyruğu ve daha duymadığımız nitekim yeni türetilecek olan isimlerle adlandırabilmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.